JNM behoudt natuur – Natuurbehoud JNM * Euglena 1 – 2002

In de Euglena’s van 2002 is er een heel jaar lang, door Jan van Ormelingen en Noah Janssen, geschreven over de JNM versus de Sint-Pietersberg.

Euglena 1 (januari – februari 2002): De Sint-Pietersberg: het ontstaan van de berg

In dit eerste deel wordt een algemene indruk gegeven van wat de Sint-Pietersberg nu eigenlijk is. Een gebied dat hét voorbeeld is van het feit dat natuur zich niets aantrekt van grenzen. De ‘berg’ die eigenlijk niet meer dan een grote heuvel is, ligt deels in Nederland, deels in Vlaanderen en voor een groot stuk in Wallonië. Hoewel de JNM door de jaren heen over grenzen heen heeft gewerkt, heeft men zich bij de beschrijving van het natuurbehoud in 2002 voornamelijk gericht op het Vlaamse deel van de berg, dat tevens het kleinste deel is.

Het dorpje Kanne is in 2002 al jarenlang de thuishaven voor de JNM’ers. Het gebied rondom de Tiendeberg is de plek waar deze generatie bloed, zweet en tranen heeft geofferd. Ben je benieuwd hoe de Sint-Pietersberg is ontstaan en waar hij uit bestaat? Lees dan hier het hele artikel.     

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close